2018. december 16., vasárnap - Etelka

Pimasz hackerek támadták meg a Teslát

teslaA Tesla hivatalosan is megerősítette, hogy ismeretlen támadók feltörték az egyik szerverét, majd kriptopénz bányászatra használták a kapóra jött erőforrásokat. Az olyan nagyvállalatok, mint amilyen a Tesla is, egész védelmi arzenállal oltalmazzák az informatikai infrastruktúráikat, illetve az adataikat.

Csakhogy a legdrágább, legkorszerűbb védelem sem nyújt 100 százalékos biztonságot, különösen akkor, ha az emberi tényezők nincsenek a helyükön kezelve. A Tesla szervereit ért biztonsági incidens pedig mindezt nagyon tanulságos módon alá is támasztotta.

A RedLock felhőbiztonsági cég mérnökei vették észre, hogy a Tesla egyik kiszolgálójával valami nagyon nincs rendben, ugyanis az kriptopénzt bányászott. Ez pedig most éppen nem tartozik bele Elon Musk vállalatának tevékenységi körébe, ezért értesítették a cég illetékes szakembereit. A Tesla azonnal kivizsgálta a történteket, és megtette a szükséges intézkedéseket. Csakhogy addigra a kiberbűnözők már bent jártak a hálózatában.

A napvilágra került vizsgálati eredmények szerint a Tesla egyik Kubernetes szerverén az üzemeltetők nemes egyszerűséggel elfelejtettek beállítani jelszót a konzolhoz. Azonban mindez a károkozásoknak csak egy részéhez járult hozzá, mondhatni ugródeszkaként szolgált az elkövetők számára. A problémákat ugyanis az is tetézte, hogy ezen a szerveren (az egyik podban) teljesen védtelenül megtalálhatóak voltak a Tesla által igénybe vett egyik AWS (Amazon Web Services) szolgáltatáshoz tartozó hozzáférési adatok. Ezeket pedig a támadók nem voltak restek felhasználni.

A teljes cikk a biztonsagportal.hu oldalon olvasható.

  • 1
  • 2
  • 3
Bacon850x200 (2)

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!