Nyomtatás

Ez már tényleg sci-fi: távolságtartó kamerákat helyez ki telephelyein az Amazon

2020-06-17 1333

Sokan bírálják az Amazont, amiért a cég szerintük minimális módon védi dolgozóit a koronavírus ellen. A vállalat most olyat tett, amitől talán megváltozik a kritikusok véleménye. A koronavírus elleni védekezés egyik fontos, mindenki által követendő szabálya a távolságtartás. Ezt sokszor hallhattuk az elmúlt hónapokban, és valószínűleg a jövőben is fogjuk. A cégek mindeközben különféle óvintézkedéseket hoztak, hogy minimalizálják a dolgozók egymással való érintkezését. 

 A Jeff Bezos-féle Amazonnál is életbe léptettek ilyet, de ott más módon is segítik a távolságtartást: intelligens kamerák pásztázzák a fel-alá járkáló dolgozókat,

és jeleznek is, ha a munkások túl közel kerültek a másikhoz.

Mint a The Verge is bemutatta, a kamerák a mesterséges intelligenciával együtt működnek. A fejlesztés előbb ellenőrzi, hogy a két dolgozó közti távolság megfelelő-e, majd az eredményt a folyosókon lévő monitorokra küldi. Az érkező/távozó beosztottak pedig ezeken követhetik, elég messze vannak-e a többiektől. Ha minden szabály szerint zajlik, a dolgozók lába alatt egy zöld kör lesz látható, ha viszont csökken a távolság, a jelzés pirossá válik.

Az Amazon szerint a kamerák csak a távolság betartásában segítenek, a megfigyelt személyekről semmilyen adatot nem tárolnak. Ugyanakkor a kritikusok biztosan nem örülnek majd a fejlesztésnek, az Amazont ugyanis sokszor vádolták azzal, hogy új és izgalmas technológiákra fogva szeretne meggyőződni arról, hogy

munkásai valóban annyit és úgy dolgoznak, ahogy az elvárt a cégnél.

A vállalatot amiatt is sok kritika érte, hogy a cég lényegében semmilyen védelmet nem ad a dolgozóknak. Pedig az ilyesmi egy világjárvány elvonultával is fontos lenne.

(Forrás: www.hvg.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság