Nyomtatás

Állj félre, Google: a Honeywell megépíthette a világ legerősebb kvantumszámítógépét

2020-03-06 2561

A korábban nagyteljesítményű számítógépeivel ismertté vált amerikai Honeywell azt ígéri, a következő hónapokban egy olyan kvantumszámítógépet mutat majd be, amely kétszer erősebb a jelenlegi legerősebbnél.

Amikor az elmúlt év végéhez közeledve azt gondoltuk, hogy már semmilyen komoly technológiai újdonság nem kerül elő az évtized végéig, akkor jött a Google, és ráborította a kétkedőkre az asztalt. Kiderült, a cég mérnökeinek sikerült olyan 53 qubites (kvantumbites) kvantumszámítógépet építeniük, amely elérte a kvantumfölényt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy olyan feladatot sikerült 3 perc alatt megoldania a gépnek, amelyhez a jelenlegi leggyorsabb szuperszámítógépnek több mint 10 ezer évre lenne szüksége.

Ezt a teljesítményt a világon elsőként sikerült összehozniuk, pedig mások is azon dolgoznak, hogy működő és használható kvantumszámítógépet építsenek – elég csak az Amazonra vagy az IBM-re gondolni. Most viszont egy újabb kihívó is feltűnt a színen, és nem kevesebbet állít, mint hogy a világ legerősebb ilyen eszközét sikerült megépíteniük.

A teljes cikk: Állj félre, Google: a Honeywell megépíthette a világ legerősebb kvantumszámítógépét

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság