Nyomtatás

Egy neves elemző szerint a Huawei akár ki is léphet a mobilpiacról

2020-09-02 1286

Az elismert Ming-Chi Kuo arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy legrosszabb esetben 2021-ben a Huawei ki is léphet a mobilpiacról. Az utóbbi napokban arról beszélnek a médiában, hogy belsős forrásokra hivatkozva akár össze is omolhat jövőre a Huawei. A gyártó hivatalos állásfoglalása szerint a vállalat helyzete stabil, az ellátással együtt.

Az viszont nem valami megnyugtató, amit a hosszú évek óta a szektor egyik legmegbízhatóbb és legelismertebb elemzője közölt az ügyfeleivel és a befektetőkkel. Ming-Chi Kuo szerint a Huawei helyzete rosszra fordul szeptember 15. után.

Ming-Chi Kuo azt mondja, hogy a Huawei számára a legjobb forgatókönyv az, ha veszít a piaci részesedéséből, a legrosszabb esetben azonban kiléphet a mobilpiacról. Ebből az Apple, a Xiaomi, az Oppo és a Vivo profitálna szerinte.

A fogyasztók persze elvesztenének egy kiváló gyártót, és az elemző szerint részben az androidos mobilok minőségét is. A Huawei ugyanis magas elvárásokat támaszt a kamera, tárhely, 5G-s chipek és egyéb alkatrészek iránt, míg sok más androidos gyártó csak a minél alacsonyabb árakra koncentrál. Ez Kuo szerint azt jelenti, hogy a fejlesztések belassulnak majd, és a beszállítók is rosszul járnak, mert nyomást gyakorolnak majd rájuk, hogy csökkentsék az áraikat.

Időközben már a MediaTek és elkezdett lobbizni a Qualcomm és a Google mellett az amerikai kormánynál, hogy hadd folytassa a közös munkát és a chipek értékesítését a Huawei számára.

(Forrás: www.origo.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság