2017. október 17., kedd - Hedvig

Ingatlanpiac

delipuSport és szabadidő központ lehet a Déli pályaudvar területének egy részén, legalábbis a közbeszerzési tervpályázat szerint - írja a Magyar Hírlap. Olyan új épületekkel gazdagodhat a terület, mint , például jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya.

investmentA sláger változatlanul a Váci úti folyosó, minden harmadik négyzetméternyi iroda ott épül. Az utóbbi három évben ismét lényegesen több cég döntött úgy, hogy bővíti irodaterületét, jelezve hosszú távú elköteleződését a magyar piac iránt és pozitív várakozásait – értékelte a budapesti irodapiacon zajló trendeket legutóbbi elemzésében a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég.

marketA mélyépítés, a magasépítés és a kormányzat részéről is fontos üzenetek érkeztek az Egerben rendezett építőipari konferencián. „Az építőiparnak immár a növekedés kihívásaival kell szembenéznie” – ez volt a vezérfonala Lepsényi István mondandójának az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének egri konferenciáján.

szentpalyagnes2017. november 2-től Szentpály Ágnes látja el a Colliers magyarországi iroda Property Management üzletágának irányítását.A szakember mind üzletfejlesztési feladatokért, mind a jelenlegi portfólió kezeléséért lesz felelős, így az üzletág két ügyvezetője, Györke Balázs és Mózes József több figyelmet szentelhet a cég Projekt Management, illetve Facility Management szolgáltatásaira.

epuletA Cushman & Wakefield képviselte a belga Atenor ingatlanfejlesztőt, a Váci Greens D épületének tulajdonosát, a Costa Coffee lánc magyar franchise partnerével kötött bérleti szerződés megkötése során. A Costa Coffee minőségi kávézólánc, jövő év márciusában nyitja meg 27. magyarországi üzletét, 170 négyzetméteren.

delbudaingatlanMiközben nem változott a forgalom, hajszálnyival emelkedtek az árak egyes ingatlanpiaci szegmensekben az elmúlt hónapokban a dél-budai ingatlanpiacon. Ugyanakkor ami meghatározó, hogy egyre több az újlakás-kereső, akiket szerencsére most egy nagyobb projektnek köszönhetően ki is tudnak szolgálni az ingatlanközvetítők, nem is akármilyen árakon.

molszekhazAz, hogy magasház épül a BudaPart projektben a Lágymányosi-öböl partjára, már elég régóta lehetett tudni. Azt is, hogy 120 méter magas lesz, ami hazai léptékkel mérve nyugodtan nevezhető felhőkarcolónak, hiszen ez lesz a főváros legmagasabb épülete. Elhangzottak az érvek pró és kontra, hogy kell-e nekünk ekkora épület.

parkinnA júliusban indult próbaüzem után pénteken hivatalosan is átadták a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-t, a város első olyan szállodáját, amely nemzetközi lánchoz tartozik. A 239 szobás hotel avatóján Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az állami és uniós támogatások nélkül, magántőkéből épült négycsillagos szálloda Zalakaros minőségi fejlesztését is jelenti.

evirodaA munkavállalók számára fontos a munkahely megközelíthetősége, a közösségi terek és programok, valamint az egészséges környezet - derül ki az iroda.hu kutatásából. Magyarország nincs lemaradva a nemzetközi irodatrendekben, és a vállalkozások igényes munkahelyek kialakításával tudják vonzóvá tenni magukat a munkavállalókért folytatott harcban.