2019. február 17., vasárnap - Donát

Ingatlanpiac

lakasujA klímaváltozás az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb környezeti-társadalmi kérdésévé vált, így 2019-ben is létfontosságú kihívások állnak az emberiség előtt. Az építőiparnak kiemelt felelőssége van a kérdésben, hiszen a természetet jelentősen terheli az épített környezet, ráadásul a világ széndioxid-kibocsátásának 23 százaléka ebből az iparágból származik.

irodaujNagyot változott a dél-budai irodapiac helyzete 2018 során. Az év elején még rendkívül alacsony kihasználatlansági mutatóval rendelkező alpiacon egy év leforgása alatt több ezer négyzetméter irodaterület szabadult fel. A dél-budai alpiac új kihívásokkal és új lehetőségekkel néz szembe. A 2019-ben érkező új fejlesztések pedig még tovább fogják árnyalni a képet.

lakaskulcsA médiában megjelent hírek alapján három év alatt több mint tízezer családot lakoltattak ki Magyarországon. Számukra az egyetlen megoldás a szociális bérlakásprogram lenne - mondja Balla Ákos ingatlanszakértő.

mipimBudapest és több nagy vidéki város jövőbeni, 20-30 évvel későbbi arculatát meghatározó, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő beruházásokat mutat be a magyar stand a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en Cannes-ban, 2019. március 12-15. között. A magyarországi régiók közül egyre több nagyváros képes akár nemzetközi szinten is meghatározó jelentőségű beruházásokat vonzani.

colliersA Budapest Research Forum nemrég közölte a 2018 negyedik negyedévre vonatkozó irodapiaci jelentését. A számok továbbra is biztatóak, hatalmas a kereslet, alacsony az üresedési  ráta, egyszóval dübörög a szektor. Mazsaroff Katával, a Colliers International iroda bérbeadási üzletágának igazgatójával beszélgettünk az irodapiac jelenéről és a várható fejleményekről.

csok hazepitA Duna House gyorsjelentése szerint újabb lökést adhat az ingatlanpiacnak a csok kedvezményes hitelének bővítése. A tegnapi kormányzati bejelentés alapján a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják a családi otthonteremtési kedvezmény által nyújtott államilag támogatott hitel lehetőségét.

futureal2Balassa László irányításával végső fázisba kerül a már szerkezetkész, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaház fejlesztése. A Futureal-csoport új projektigazgatója két évtizedes tapasztalattal rendelkezik nagy értékű ingatlanfejlesztések tervezésében és megvalósításában.

irodaaetenor2018 november végén került átadásra a 760 m2-es, rendkívül különleges, mégis letisztult Atenor iroda a Váci Greens D épületében. Ahogy beléptem az irodába, azonnal elvarázsolt az elegáns showroom-mal egybekötött recepció és fogadótér, az íves falak és az alattuk futó led lámpák. Ettől az egész tér izgalmas hatást keltett.

csepeliatalakitasKomoly pusztításról számolt be a 24.hu: a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében épített Dunai Evezős Központ előzetes vizsgálati dokumentációja szerint Csepelnél 6,8 hektár erdőt vágnak ki, a pesti oldalon 4,5 hektár zöldterületet dúlnak fel, és 1,2 hektár parkosított zöldfelületet, illetve ligetes állományt tüntetnek el. 

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!