2018. február 23., péntek - Alfréd

Ingatlanpiac

skanska colliers 170A Mill Park a Skanska legújabb budapesti irodaház fejlesztési projektje, mely két épületből áll. A Mill Park „A” és „B” épülete 7 szinten összesen 36.000 m2 bruttó bérbeadható területtel és 538 parkolóval rendelkezik majd. A „B” épület 2018 második negyedévében, míg az „A” épület 2018 harmadik negyedévében kerül átadásra.

decrease priceAz eladóknak, amikor meghirdetik ingatlanukat, nem csak a környék átlagáraira kell figyelniük - vagy hogy mennyiért sikerült a szomszédnak értékesíteni a lakását -, hanem arra is, hogy az ő ingatlanuk esetében akadnak-e olyan negatív tényezők, melyek ezt az átlagárat csökkentenék.

piacEmerging Trends in Real Estate® Europe címmel a PwC és az Urban Land Institute átfogó felmérést készített, amely az európai ingatlanpiac 2018-as trendjeit vázolja fel. A válaszadók 76%-a úgy véli, hogy a megtérülés egyre nagyobb erőfeszítést igényel majd az ingatlanpiacon. Összességében a kontinens prominens szakértői optimisták az európai ingatlanpiac vonatkozásában...

ingatlan novekszik2018-ra az ingatlanpiac kis emelkedése és stagnálása prognosztizálható. Ha nem befolyásolja a folyamatokat valamilyen külső tényező, akkor várhatóan tetőznek az árak a használt és az újépítésű ingatlanoknál is. Idén várhatóan erősen befolyásolja majd az ingatlanpiacot, hogy elindul sok újépítésű társasház előértékesítése.

lakasvasarVáltoznak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől. Az Országgyűlés 148 igen szavazattal és 30 tartózkodás mellett fogadta el fideszes képviselők - Balla György és Kucsák László - javaslatára az illetékekről szóló törvény és az egyes adótörvények, illetve más kapcsolódó törvények módosítását.

tamogatasA Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása (KEHOP-5.2.3-16-2016-00008) című projekt megvalósítási szakaszában számos értékteremtő, környezet- és energiatudatos fejlesztés valósult meg 2017-ben. Az épületek állagmegóvó, az energiafelhasználás korszerűsítését, valamint a megújuló energiahasználat növelését célzófelújításának köszönhetően jelentősen csökken a jövőben az épületek primer energiafogyasztása...

greenweek cbreMinden tekintetben kiemelkedő évet zár a budapesti ingatlanpiac, de a kerületek között nemcsak árban, hanem keresletben is jelentős különbségek vannak. 2017-ben sokan döbbentek rá, hogy jobban járnak az ingatlanvásárlással, mintha kibérelnének egy lakást vagy házat, ezért jelentősen megnőtt az adás-vételek száma.

m7distributionA Cushman & Wakefield a bérbeadó kizárólagos képviseletében jelentős bérbeadási ügyletet zárt az M7 Distribution Centerben, Székesfehérváron. A GEALAN HungaryPlast Kft, egy vezető magyar gyártó vállalat, hozzávetőlegesen 5 000 négyzetméter területet bérelt, így a teljes épület 20 százalékát elfoglalja.

panel2A panellakások piaca még most is komoly lendületet mutat a IV. és XV. kerületekben. Az árak felfelé kúsznak, 2-3 hét alatt elkelnek ezek a lakások, ha jól vannak árazva. Ugyanakkor a téglaépítésűeknél, családi házaknál más a helyzet. Ha a tavalyinál kisebb mértékben is, de 2017-ben tovább emelkedtek a panellakások árai.