Nyomtatás

Dél-Korea meghátrált a 69 órás munkahét bevezetéséről

2023-03-16 473

A dél-koreai munkavállalók 2021-ben 199 órával többet dolgoztak, mint az OECD átlag. A dél-koreai kormány újragondolja a munkaidő tervezett növelését, mert a fiatal korosztály körében felháborodást okozott a tervezet, szerintük a lépés tönkretenné a munka és a magánélet egyensúlyát, és veszélyeztetné az egészségüke is - írja a The Guardian. A kormány 69 órára kívánta emelni a heti maximális munkaidőt, miután üzleti csoportok panaszkodtak, hogy a jelenlegi 52 órás felső határ miatt nehéz betartani a határidőket.

A millenniumi és Z generációk tiltakozása azonban arra késztette az elnököt, Yoon Suk-yeol-t, hogy utasítsa a kormányhivatalokat, hogy gondolják újra az intézkedést. A tervet bírálták azért is, mert nem áll összhangban más nagy gazdaságokkal, köztük Nagy-Britanniával, ahol tavaly több tucatnyi vállalat kipróbálta a négynapos hetet, ami sokak szerint  hasonló vagy jobb termelékenységet eredményezte és a dolgozók jólétére is pozitív hatással volt. 

A dél-koreaiak 2021-ben átlagosan 1 915 órát dolgoztak, 199 órával többet, mint az OECD átlag és 566 órával többet, mint a németországi munkavállalók.

A teljes cikk: hrportal.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság