Nyomtatás

Arcfelismerő algoritmusokat megtévesztő pulcsikat dobott piacra egy startup

2023-01-31 457

Az olasz Cap_able nevű startup piacra dobta az első olyan kötött pulcsikból, nadrágokból, pólókból és női ruhákból álló kollekciót, amelyik képes megtéveszteni a mesterséges intelligenciát - számolt be a Qubit.

A mintákat és a színeket úgy válogatták össze, hogy viselőjük el tudjon bújni az arcfelismerő rendszerek elől.

A ruhadarabok úgynevezett adverzális mintákat használnak, amelyet más mesterséges intelligenciát használó algoritmusok fejlesztettek ki, hogy összezavarják az arcfelismerő rendszereket és megvédjék viselője magánszféráját. A kamera vagy nem ismeri fel, hogy egy emberrel van dolga, vagy a mintákba rejtett állatnak nézi a pulcsit: például zsiráfnak, zebrának vagy kutyának.

A ruhadarabokat a cég a leggyakrabban használt és a leggyorsabb valós idejű felismerő rendszeren, a YOLO algoritmikus szoftveren tesztelte le. Az árak 246 dollárnál, vagyis 87 ezer forintnál kezdődnek, vagyis az biztos, hogy nem az olcsó fast fashion termékek vásárlóira lőnek.

I Forrás: hitradio.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság