Nyomtatás

Érdemes óvatosnak lenni: fenekestül felforgathatják életünket a legújabb online trendek

2023-01-20 373

Ismét egy olyan évet zárunk, amilyenben még nem volt részünk – az egyik üzleti és otthoni biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó cég szakértői szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk is. A digitalizáció életünk szinte minden területére kiterjed: jelen van a munkában, az oktatásban, az egészségügyben, hatással van szabadidőnkre és az emberi kapcsolatainkra is.

A technológia 2020-ban gyakorlatilag mentőövként szolgált a vállalatok és munkavállalók számára, ma pedig a jövőnk, a társadalom és az emberi fejlődés alappilléreként tekintünk rá. A szakértők a munkavégzést érintő változások biztonságunkra és magánéletünkre gyakorolt hatásairól, valamint az online és az offline életünk között húzódó határvonal elmosódásáról osztják meg nézőpontjukat. 

Az utóbbi évek változásainak eredményeként megváltoztak az irodáról és annak funkciójáról alkotott elképzeléseink, ahogyan a munka életünkben betöltött szerepe is. Magyarországon is egyre inkább alapvető igényként jelenik meg a legalább részleges home office lehetőség. Ahogy a munkahelyi struktúra egyre inkább megváltozik, egy "szép új hibrid világ" alakul ki. Egy olyan világ, ahol nemcsak a munkahely, hanem az életmódbeli szokásaink és döntéseink is változnak. Ezzel együtt a szakmai és a privát identitásunk, valamint a munka és a szórakozás közötti határvonalak is egyre inkább elmosódnak.

A cégvezetőknek olyan környezet kialakítására kell törekednie, amelyben egyértelmű és éles a határvonal a munka és a magánélet között. Ehhez pedig nem csak a céges telefonok és laptopok digitális védelmére van szükség, de tudatosítani is kell a munkavállalókban, hogy ezeket az eszközöket ne használják szabadidejükben. Ezen túlmenően fontos, hogy az alkalmazottak ne ugyanazokat a jelszavakat alkalmazzák személyes és munkahelyi fiókjaik esetében, illetve elengedhetetlen a többfaktoros hitelesítés használata.

Persze ez nem csak az alkalmazottak esetében fontos: egy közelmúltban készült jelentés szerint a cégvezetők négyszer nagyobb valószínűséggel esnek adathalászat áldozatává, mint az irodai dolgozók, emellett 4 vezető beosztásban dolgozó közül 1 könnyen megjegyezhető születésnapot használ a jelszava részeként, sőt beosztottjaiknál ötször nagyobb valószínűséggel osztják meg jelszavukat a vállalaton kívüli emberekkel.

A teljes cikk: Érdemes óvatosnak lenni: fenekestül felforgathatják életünket a legújabb online trendek

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság