Nyomtatás

Több tízezer új munkahely és repkedő ezermilliárdok: ezek a legnagyobb beruházások, amik kijelölik Magyarország jövőjét

2022-11-30 588

Nem csoda, hogy nőtt a feldolgozóiparban a beruházási volumen, az akkumulátorgyártáshoz, autóiparhoz kötődő beruházások ugyanis "leuralták" idén is a hazai piacot. A 4900 milliárd forint értékű teljes működő tőke beruházási bejelentés mintegy 60%-át egyetlen akkumulátor-piachoz kötődő projekt, a CATL debereceni 2900 milliárd forintos beruházása tette ki. Ezen kívül legalább tíz további, több száz milliárd forintos beruházás van folyamatban 2017 óta, ezek egy jelentős része szintén az autóiparhoz ezek egy jelentős része szintén az autóiparhoz kapcsolódik.

A Magyar Bankholding elemzése és gyűjtése alapján mutatjuk a legnagyobbakat 2017 óta. Tegnap számoltunk be róla, hogy 2022 harmadik negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 1,9%-kal meghaladta az előző negyedévi szintet. Ezzel a beruházások nem követték a teljes gazdaság teljesítményét, hiszen a GDP 0,4%-kal zsugorodott a harmadik negyedévben:

A teljes cikk: Több tízezer új munkahely és repkedő ezermilliárdok: ezek a legnagyobb beruházások, amik kijelölik Magyarország jövőjét

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság