Nyomtatás

Elon Musk mégis megvásárolhatja a Twittert

2022-10-05 668

Felfüggesztették a Twitter tőzsdei kereskedését, miután elterjedt a hír, hogy Elon Musk ismét ajánlatot tesz a cég megvásárlására. A Bloomberg értesülései szerint az eredeti ajánlati áron, részvényenként 54,20 dollárért venné meg a Twittert Musk. A Twitter mindössze annyit közölt, hogy megkapta az ajánlatot. A vállalat részvényei 23 százalékot emelkedtek.

Elon Musk idén tavasszal adott 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a közösségi médiaplatformra. Az üzletet már meg is kötötték, ám a milliárdos üzletember később az automatizált és spamfiókok számára vonatkozó hiányos információkra hivatkozva visszalépett, és megpróbált kihátrálni.

A cég ezután pert indított Musk ellen. A vállalat álláspontja szerint az automatizált fiókokra való hivatkozás csak egy kifogás, és a valódi ok az üzleti környezet megváltozása.

A tárgyalás október 17-én kezdődne, előtte azonban még van lehetőség peren kívül megegyezni. Musk ajánlata azonban azt mutatja, hogy ügyvédei szerint valószínűleg elveszítené a pert.

I Forrás: telex.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság