Nyomtatás

Elkezdődött a Pick új üzemének építése

2022-10-03 501

Az ikonikus téliszalámijáról ismert húsipari vállalat Szegeden építi fel új üzemét. A cég évente 10 ezer tonna szalámit és 30 ezer tonna húskészítményt gyárt.

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építése Szegeden, a Szabadkai úton – közölte a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég vezérigazgatója, Takács István pénteken.

A Pick Márk által alapított húsüzem megnyitásának 135. évfordulója alkalmából állított emléktábla avatásán a vezérigazgató azt mondta, a kapacitásbővítést a Pick Szeged Zrt. termékei iránti megnövekedett kereslet tette szükségessé.

Takács István hangsúlyozta, egyértelműen a Pick téliszalámi a cég főterméke.

Míg Pick Márk kezdetben csak Szegeden és környékén értékesítette termékeit, napjainkban a vállalat már 32 érlelőkamrában egyszerre több mint egymillió rúd téliszalámit érlel.

A Pick téliszalámi receptje a technológiai fejlődésektől eltekintve másfél évszázada változatlan: kiváló minőségű, legnemesebb sertéshúsrészek felhasználása, egyedi, a szalámimester által titokként őrzött fűszerezés, füstölés és 90 napig tartó érlelés, amelynek során a speciális mikroklímán megélő penészgomba szürkésfehér réteget képez a rudak felületén, ami nemcsak különleges megjelenést, hanem egyedi ízvilágot is biztosít.

A Pick Szeged Zrt. évente 10 ezer tonna szalámit, ezenfelül 30 ezer tonna húskészítményt gyárt, árbevétele tavaly meghaladta a 70 milliárd forintot.

A cég a termékeit 35 országba exportálja, négy hazai üzemében 1800 munkavállalót foglalkoztat.

A vezérigazgató kiemelte, hogy Pick Márk 1869-ben váltotta ki iparengedélyét, kezdetben, bár gyártott tartósított húskészítményeket, búzával és paprikával is kereskedett. 1883-ban született meg a döntés arról, hogy elsősorban a szalámigyártásra kíván majd fókuszálni, 1887-ben pedig a mai Guttenberg utca egyik épületének udvarán hozott létre telepet, ahol az első szalámiüzem is beindult.

A teljes cikk: Elkezdődött a Pick új üzemének építése

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság