Nyomtatás

Sok a nyitott kérdés a magyar-kínai gigaberuházás körül

2022-09-14 512

Nagyon-nagyon sok nyitott kérdést vett fel a kínai CATL akkumulátorgyártó vállalat debreceni beruházása kezdve attól, hogy nincs elég víz a térségben az üzem ellátáshoz egészen addig, hogy számítások a gyártás első öt évét a magyar adófizetők finanszíroznák.

A napokban erősítették meg hivatalosan a hírt, miszerint a kínai a Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) akkumulátorgyár Debrecen déli gazdasági övezetében valósítja meg minden idők egyik legdrágább, jelen állás szerint 3000 milliárd forint értékű beruházását. A gyártás elengedhetetlen kelléke a víz, miközben az energia-felhasználása is próbára teszi a környezetet - írja a 24.hu a beruházás nyitott kérdéseit fürkésző cikkében.

A zöldek, valamint a beruházást gazdasági alapon ellenzők szerint azonban vízből nem áll rendelkezésre elég: nemhogy egy ekkora ipari monstrum kiszolgálására, de a klímaváltozás eredményeként már a térség lakosságának stabil ellátására sem.

A teljes cikk a napi.hu oldalán olvasható >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság