Nyomtatás

Sem az arany, sem az ingatlan, sem a bitcoin nem megbízható védelem infláció ellen

2022-07-27 688

A sokat gyengülő forint és a magas infláció sok kisbefektetőt aggaszt, sokan közülük az aranyat vagy az ingatlant tekintik megoldásnak. Ám nagyobb valószínűséggel és alacsonyabb kockázattal tudjuk az inflációkövető állampapírokkal utolérni az inflációt. Kriptodevizákat infláció ellen inkább egyes feltörekvő országok befektetői vesznek.

 Az utóbbi mintegy másfél hétben nagyon jól teljesítettek a kriptodevizák, még ha most hétfőn korrekció is következett. Ennek a legfontosabb oka az lehetett, hogy kitűzték az Ethereum-hálózat reformjának határidejét. A “Merge” szeptember 19-én várható, és nagy ugrást jelent majd a piac számára – mondta el Eidenpenz József, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu főmunkatársa a TrendFM reggeli műsorában.

A kriptodevizákat infláció elleni védelemként kevesen vásárolják, inkább csak olyan feltörekvő országokban, ahol nagyon magas az infláció és devizakorlátozások is vannak, mint Argentína vagy Törökország. Gazdasági problémák, pánik esetén, mint legutóbb az argentin pénzügyminiszter lemondása volt, jól láthatóan megugrik a kriptodevizák forgalma a helyi tőzsdéken.

A kriptodeviza azért alapvetően nem az átlagos kisbefektetőknek való, vagy legalábbis nem számottevő mennyiségben, hiszen akkora a volatilitása, a kiszámíthatatlanság az árfolyamban, ami nem teszi alkalmassá spórolásra. Inkább spekulációs eszköz marad. Az ingatlanpiacon is nagy a veszélye egy árfolyamcsökkenésnek.

A teljes cikk: Sem az arany, sem az ingatlan, sem a bitcoin nem megbízható védelem infláció ellen

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság