Nyomtatás

Ömlik a pénz a Kifli.hu-hoz, már 5 nagyvárosban vannak jelen, 4 másikban terveznek nyitni

2022-06-17 772

220 milliós eurós befektetési kört zárt a cseh Rohlik csoport, amelyhez a magyar Kifli.hu is tartozik. Az ételkiszállítással foglalkozó cég hamarosan 4 újabb európai városban is jelenhet meg.

A D sorozatú finanszírozási kört a belga Sofina befektetési társaság vezette, de az eddig befektető tulajdonosok (köztük az Index Ventures és Tomáš Čupr alapító vezérigazgató) is újabb összeggel szálltak be. Így összességében már 500 millió euró tőkét vont be a Rohlik alapítása óta.

A bevont forrásokat a technológiai innovációk felgyorsítására, köztük a fulfillment központok automatizációjára és az elektromobilitásra fogják felhasználni, írta a Rohlik-csoport közleményében.

Célkeresztben van a további nemzetközi terjeszkedés is, így a tervek szerint Prága, Budapest, Bécs, München és Frankfurt mellé a jövőben csatlakozni fog még

  • Hamburg,
  • Milánó,
  • Bukarest
  • és Madrid.

A Rohlik csoport legutóbb tavaly júliusban vont be tőkét, az akkori 100 millió eurós körrel meghaladta a cég értéke meghaladta az 1 milliárd eurót, amivel belépett az unikornis startupok közé.

| Forrás: forbes.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság