Nyomtatás

Nem aggódik a háború hatásai miatt a régiós ingatlanórás - Még a nyugati tőke sem fordul el a térség felől

2022-05-06 448

Nem kell attól tartani, hogy a nyugati tőke elfordulna a kelet-közép-európai régiótól pusztán az Ukrajnában zajló háború miatt - mondta Fekete Zoltán, a GTC vezérigazgatója a Property Forumnak adott interjújában. A lap a cég 2021-es pénzügyi jelentése kapcsán készített interjút a cégvezetővel, melyben kifejtette, szerintük a régióban továbbra is erős marad az irodapiac, valamint a jelenlegi, háborún túli, bizonytalanságot okozó tényezők ellenére is stabil működésre számítanak.

Nem kell attól tartani, hogy a nyugati tőke elfordulna a kelet-közép-európai régiótól pusztán az Ukrajnában zajló háború miatt. "Még nem látjuk, hogy ez megtörténne. A befektetési piac továbbra is erős marad, így van érdeklődés az eszközök iránt. Néhány hetes késések is előfordulhatnak ugyan, de a helyzet még túl új ahhoz, hogy bármilyen következtetést le lehessen vonni" - kezdte Fekete Zoltán.

Az új beruházási aktivitás kapcsán elmondta, hogy ugyan annak ellenére, hogy az egész régióban magas az inflációs és a kamatkörnyezet, a GTC továbbra is tervez beruházásokat. "Mind a hat országban, ahol aktívak vagyunk, széles portfólióval rendelkezünk a lehetséges fejlesztésekből. Ez lehetőséget ad arra, hogy olyan projektek közül válasszunk, amelyek jó fundamentumokkal rendelkeznek, így jó jövedelmezőséget jósolhatunk belőlük" - mondta. Lengyelországban például nem kezdenek új projektbe, azonban Belgrádban például 17 000 négyzetméteres irodaházat terveznek, Bukarestben pedig egy irodai projektet alakítanak át úgy, hogy az kiadásra való lakásokat is tartalmazzon (miután erős lakhatási keresletet érzékeltek a városban) - hasonló projektjük Budapesten is van.

A teljes cikk: Nem aggódik a háború hatásai miatt a régiós ingatlanórás - Még a nyugati tőke sem fordul el a térség felől

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság