Nyomtatás

Az online konkurencia elemzés eszközei – Miket és hogyan használjunk, ha meg akarjuk érteni versenytársaink online jelenlétét?

2022-05-06 501

Induló vagy már működő vállalkozás esetén fontos tisztában lenni, sok más mellett, a versenytársak tevékenységével is. Egyrészt mert így könnyebb megkülönböztetni magunkat, és egy úgynevezett Egyedi Érték Ajánlatot (UVP) meghatározni, amivel ki tudunk tűnni a tömegből célcsoportunk számára. Másrészt tudunk inspirálódni a többiek tevékenységeiből, és ötleteket meríteni saját kommunikációnkhoz is. A következőkben azt mutatom be, hogy milyen eszközökkel tudjuk konkurenciánk online tevékenységét megfigyelni és értékelni. 

A cikk során 3+1 olyan eszközt veszünk végig, amelyek segítik elemzeni a versenytársak jelenlétét weboldaluk, SEO tevékenységük, kereső hirdetéseik, közösségi média oldalaik és Facebook hirdetéseiken keresztül. Minden eszköz úgynevezett freemium modellben működik, tehát bizonyos (limitált) funkciójuk ingyenes, és amennyiben többet szeretnénk látni, már fizetni kell. Sok esetben elégséges lehet az ingyenes információ is, de ha részletesebb képet szeretnénk, akkor évente egyszer megéri „áldozni” erre. Ami még releváns információ lehet, hogy ezen rendszerek nyelve angol, így minden információt csak angolul érünk el bennünk. 

Az árulkodó honlapok 

Az online jelenlét alapja a jó weboldal. Enélkül, főleg értékesítési céllal, nem érdemes egyéb kommunikációt indítani, hiszen nincs hova „terelnünk” az érdeklődőket. A jó weboldalnak több paramétere van: mennyien látogatják, mennyi időt töltenek rajta, hányan „fordulnak” vissza azonnal, honnan érkeznek a látogatók stb. A Similarweb rendszere olyan adatokat biztosít számunkra mások oldaláról, amelyeket ők is csak a saját analitikájukban látnak.  Egy 7 napos ingyenes próba verziót regisztrálva már kereshetjük is a konkurens cégek oldalait!  

A regisztráció során nem kell kártya adatokat megadni, így 7 nap után csak simán megszűnik majd a hozzáférésünk. Addig viszont összevethetjük saját oldalunk teljesítményét konkurenseinkével, akiket már a regisztráció során megadhatunk.

A teljes cikk: Az online konkurencia elemzés eszközei – Miket és hogyan használjunk, ha meg akarjuk érteni versenytársaink online jelenlétét?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság