Nyomtatás

Saját sört készített Hollókő

2022-01-19 268

A Hollókői Világos erős sör, 6 százalék alkoholtartalmú. Az UNESCO Világörökség Bizottsága 1987-ben vette fel Hollókőt, a Nógrád megyei palóc falut a világörökségi listára. A festői környezetben elterülő picinyke település ma is őrzi a  17-18. században kialakított hagyományos településformáját, a tradicionális építészet, ezáltal a 20. századot megelőző falusi élet páratlan példája - írja a Sokszínű Vidék.

Mint Szabó Csaba hollókői polgármester Facebookon közzétett bejegyzéseiből a lap megtudta, legutóbb 2021-ben, az adventi időszakban látogatott el a hollókői önkormányzat delegációja Torockóra, s ha már arrafelé kirándultak, “bekukkantottak” egy ünnepi köszöntésre a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúrába, ahol megszületett a világörökségi sör főzésének gondolata.

"A Csíki Sörözőben főztük egy hónapja, mától fogyasztható a Hollókői Világos" - írta a polgármester a közösségi oldalon.

I  Forrás: turizmusonline.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság