Nyomtatás

Oktatást szolgáló szabadulószobát adtak át a BME-n

2021-10-27 301

A digitalizációért felelős helyettes államtitkár szerint a szabadulószoba továbbfejlesztésén dolgozó hallgatók a munkaerőpiacon is könnyebben tudnak majd elhelyezkedni.

Az infokommunikációs ismeretek gyors elsajátítását szolgáló szabadulószobát adtak át kedden a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK), együttműködésben a Cisco Magyarországgal. "Az oktatást játékosan szolgáló fejlesztésről van szó, amely világszinten is egyedülálló. A szabadulószoba azt a hitet táplálja, hogy az egyetemek és a vállalatok maguktól, önállóan is kiváló együttműködéseket tudnak kialakítani, és olyan motivációt nyújtanak a hallgatók számára, amelyek a kormányzati célokat is szolgálják" - mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára az ünnepélyes eseményen. Mint fogalmazott, az az informatikus hallgató, aki a későbbiekben a szabadulószoba továbbfejlesztésében részt vesz, a munkaerőpiacon is sokkal könnyebben fog tudni elhelyezkedni. Hozzátette: a BME és a Cisco közötti együttműködés, amelybe több cég is bekapcsolódott, szolgálja a kormány azon célkitűzését, hogy minél több informatikus kerüljön ki a felsőoktatási intézményekből.

A teljes cikk: Oktatást szolgáló szabadulószobát adtak át a BME-n

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság