Nyomtatás

Megfordult a trend, egyre többen jönnek haza dolgozni külföldről

2021-10-26 515

A magyar munkavállalók jelentős része nem tér vissza korábbi külföldi munkahelyére. Az elmúlt egy évben több tízezer ingázó ragadt belföldön a határzárak miatt, közülük pedig egyre többen próbálnak itthon elhelyezkedni.

Már a járvány előtt egyre kevesebben mentek Magyarországról külföldre munkát vállalni, miközben egyre többen tértek haza. Ezt a folyamatot az elmúlt egy év tovább erősítette – mondta a Világgazdaságnak Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője, miután egyes hírek szerint a 15-20 ezret is elérheti azok száma, akik tartósan hazatérhetnek külföldi telephelyükről.

Hozzátette, az, hogy a trend megfordult, annak is köszönhető, hogy a megélhetési költségeket is figyelembe véve,

bizonyos munkakörök esetében már nincs akkora különbség a nyugat-európai és az itthoni fizetések között, mint korábban.

Szerinte az építőiparban is előfordulhatnak már olyan jövedelmi lehetőségek Magyarországon, amelyek nem indokolják a külföldi munkavállalást.

Az IT-szektorban is szűkült az olló, a hazai bérek mindössze 20-30 százalékkal vannak lemaradva a németországi fizetésektől – emelte ki.

 

A teljes cikk: Megfordult a trend, egyre többen jönnek haza dolgozni külföldről

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság