Nyomtatás

A Pest Megyei Kormányhivatal több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték

2021-07-22 646

Előzetes letartóztatásba helyezték a Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is – értesült a Népszava.

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egyik vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét”.

Az ügyészség „üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt” indított nyomozást – tájékoztatta a lapot Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A nyomozóhatóság az eddigi eljárásban négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A bíróság, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján elrendelte valamennyi gyanúsított letartóztatását, további adatot azonban a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közöltek.

Forrás: portfolio.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság