Nyomtatás

Átadták Magyarország legnagyobb építőelem-előregyártó üzemét

2021-07-19 367

Betonelem előregyártó üzemet adott át a biharkeresztesi Ipari Park területén a Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozó Viastein Kft. A gyár 20 000 négyzetméteres üzemcsarnokával lett hazánk legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme. A beruházás 220 új munkahelyet teremt a térségben.

A magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport részeként a Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést biharkeresztesi térkőgyárában. A fejlesztések második üteme egy térkő-nemesítő üzem létrehozására irányult, mely 2018-ban készült el, a mai napon pedig lezárult a gyárkomplexum harmadik fejlesztési fázisa, melynek eredményeként a vállalat átadta betonelem előregyártó üzemét.

A zöldmezős beruházás a Nemzeti Befektetési Ügynökség pályázatán elnyert támogatás keretében valósult meg. Az összesen 14 hektáros területen megépült 20 000 négyzetméteres üzemcsarnok hazánk legnagyobb előregyártó üzeme, amely évente 60 000 négyzetméternyi betoncsarnok alapanyag előállítását, 2000 lakás, valamint 3-400 családi ház kivitelezését teszi lehetővé.

Fontos szempont volt a beruházás során a megújuló energiaforrások alkalmazása, így napelemek kerültek a csarnoképület tetőszerkezetére. A betonelemgyár 14 különböző gyártási technológiát alkalmaz majd.


I Forrás: portfolio.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság