Nyomtatás

Digitális bankok épülnek Magyarországon - Mivel újítanak a legnagyobb szereplők?

2021-05-07 384

A magyar bankszektor első számú digitális és üzleti vezetői, az IT-beszállítói piac kulcsszereplői, a legfontosabb szabályozók, a top tanácsadók és a speciláis szakmai területek szakértői immáron kilencedik alkalommal gyűlnek össze Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon, hogy a bankok digitális transzformációjáról és a legfontosabb fintech trendekről vitázzanak. Június 3-ai hibrid konferenciánkra érdemes eljönni, a regisztrációt megnyitottuk.

1. szekció - Inkumbens bankok vs. challengerek - Banki digitalizáció Magyarországon

A magyar bankszektorban ma már nem kérdés, hogy a bankoknak valódi, a szervezet egészét átható digitális transzformációt kell végrehajtaniuk, ugyanakkor a piac szereplői a folyamat különböző szakaszaiban járnak, és termékektől, funkcióktól, szervezeti fejlettségtől függően is rendkívül heterogén a szektor. Az MNB nemrégiben kiadott átfogó digitális transzformációs ajánlása is a digitalizáció felpörgetését sürgeti, mely többek között a technológiai fejlődést (AI, felhő, RPA), a UX-et, a banki felsővezetést, az adatvagyon jobb kihasználását szorgalmazza. Melyek lesznek a súlypontok a bankok digitalizációjában a következő időszakban? A szervezet, az infrastruktúra, a termékek digitális transzformációja hol kezdődik meg illetve hol folytatódik? A lakossági ügyfelek mellett a vállalati ügyfelek is a fejlesztések fókuszába kerülhetnek? Hogyan védekeznek az inkumbens szereplők a challenger bankokkal, fintech támadókkal szemben?  

A teljes cikk: Digitális bankok épülnek Magyarországon - Mivel újítanak a legnagyobb szereplők?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság