Nyomtatás

Európa egyik leggyorsabban növekvő cége lett a kisvárdai kick-box-bajnok családi vállalkozása

2021-04-12 425

Szilvási Tibor hatéves volt, amikor megkapta első mobilját, és azóta a telefonok körül zajlik az élete. Évekkel megelőzve a korát már kisgyerekként olyan mobilokat rajzolt, amelyek a mai okostelefonokra hasonlítanak. Gyűjtötte a mobilos katalógusokat és bármilyen városba vitte a sorsa, az összes telefonboltot bejárta.

Édesapja, aki szintén Szilvási Tibor, eközben a küzdősportokban aratta sorra a sikereket. Kick-boxban nyolcszoros, thai-boxban háromszoros magyar bajnok, a legjelentősebb eredményeit pedig K-1-ben érte el. Európa-bajnoki címet szerzett, majd úgy nyert világbajnoki ezüstérmet 41 évesen, hogy orvosi tiltás ellenére, súlyos lábsérüléssel jutott a döntőbe.

Az apa küzdőszellemének és a fiú mobiltelefon-rajongásának főszerepe volt abban, hogy közös vállalkozásuk, a FirstPhone az egyik leglátványosabban bővülő európai céggé vált. A 2012-ben alapított, mobiltelefonokat áruló üzletlánc ugyanis a Financial Times tavalyi listája alapján a leggyorsabban növekvő magyar cég volt, és két egymást követő évben is befért az európai top200-ba.

A nyírségi kisvárosból, Kisvárdáról induló FirstPhone pár év alatt komoly szereplővé nőtte ki magát a magyar mobiltelefonos piacon. Több mint harminc üzletük működik szerte az országban, külföldön is elkezdtek terjeszkedni, árbevételük pedig meghaladta a 7 milliárd forintot. A FirstPhone története nemcsak azért rendkívüli, mert egy látszólag telített piacra érkezve tudott kimagasló sebességgel növekedni, hanem azért is, mert egy szokványos, több generációs vállalkozással ellentétben itt a fiú nem megörökölte az irányítást, hanem egyenesen az ő ötlete alapján indult a cég.

A suliban kezdődött

Az ifjabb Szilvási Tibor még középiskolás volt, amikor elkezdett üzletelni a 16 ezres nyírségi városban, Kisvárdában. 2009 környékén, 16 évesen kezdett el rendelni memóriakártyákat az akkor még kevésbé ismert külföldi online piactereken, mint az Alibaba vagy az Ebay, a termékeket pedig az iskolában és környékén adta el ismerőseinek.

Az üzlet gyorsan beindult, és a suli mellett hamarosan a Vaterán kezdte el árulni a főleg Kínából rendelt memóriakártyákat. Sajátos marketingjére egy példa, hogy járta az osztályokat és a táblákra írta fel a Vaterán árult termékei linkjét. Több kínai nagykereskedelmi oldalt is elkezdett használni, és rövid időn belül havi egymillió forintos forgalmat ért el, amellyel 120-130 ezer forintot keresett.

A teljes cikk: Európa egyik leggyorsabban növekvő cége lett a kisvárdai kick-box-bajnok családi vállalkozása

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság