Nyomtatás

Hiába a példátlan tavalyi év, tovább hízik a Zoom 2021-ben

2021-03-02 596

 40 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a Zoom, írja a BBC. A videókonferencia platform ezzel több mint 3,7 milliárd dollárral zárná 2021-et. A hír hatására a cég részvényeinek értéke 6 százalékot nőtt a New York-i tőzsdén.

A kérdés leginkább a Zoom befektetői számára érdekes, hiszen nem látható előre, hogy hogyan boldogul majd a cég a jövőben, ha a kormányok világszerte lazítanak a szigorításokon – mint ahogy az is érdekes kérdés lesz, mennyire kell felvennie a harcot konkurenseivel, a Google és Microsoft hasonló platformjaival.

A Zoom idén nem vár akkora mértékű növekedést, mint 2020-ban, igaz, az év utolsó negyedévét sem zárta rosszul: 370 százalékos növekedést produkáltak 2019 azonos időszakához képest.

Eric Yuan Zoom-vezér az utolsó negyedéves adatokat „erősnek” titulálta, hozzátéve, a munkájuk „még csak most kezdődött el”.

A Zoom eladásai 326 százalékkal nőttek 2020-ra, a profitja pedig a 2019-es 21,7 millió dollárról 670 millióra nőtt.

(Forrás: www.forbes.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság