Nyomtatás

Díjeső hullott Csányi Sándorra

2021-02-23 704

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. A Mol, az OTP és az Alteo vitte el a kibocsátók legtöbb díját.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvény keretében idén is 22 kategóriában díjazta a tavalyi, rendkívüli gazdasági helyzetben is kimagasló teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde. A díjak odaítélése a korábbi évekhez hasonlóan a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján történt, míg az "Az év online hazairészvény-kereskedési platformja" díj győztese ismét a nyilvánosan zajló online szavazás eredményei alapján került kiválasztásra. A díjak a tőkepiaci mérföldkövek, emlékezetes teljesítmények szimbólumaiként funkcionálnak, odaítélésükkel a BÉT célja a további fejlődés ösztönzése.

A rendezvény a járványhelyzetből adódóan a hagyományos gálaesemény helyett idén online formában, ugyanakkor a személyes esemény előnyeit is megőrizve került megrendezésre. A díjak átadásáról készült kisfilmek a Budapesti Értéktőzsde online felületein - honlapján, illetve Youtube csatornáján - már elérhetők. Így a rendezvénybe, a korábbi évek gyakorlatával szemben, ezúttal a résztvevőkön túl a tőzsde iránt érdeklődők is betekintést nyerhetnek.

Az OTP több díjat is kapott

A javasolt egészségügyi intézkedéseket figyelembe véve két napra bontott díjátadó ceremónia első napján Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke köszöntötte a díjazottakat. Az OTP Bank a tavalyi, a társaság számára 3 díjat eredményező BÉT Legek után ezúttal is különösen eredményesnek bizonyult: "Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója", valamint a "Kibocsátói transzparencia" díjat is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vehette át. A nap folyamán emellett átadták a Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó díjakat, amelyeket az Alteo Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. nyert el.

A második nap Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatójának köszöntőbeszédével keződött. A minden évben fokozott figyelemmel kísért "Befektetői tudatosság terjesztéséért" járó díjat idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapesti Institute of Banking (BIB) közösen nyerte el, a díjat György László, az ITM államtitkára és Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója vette át.

A nap díjazottjai között szerepelt többek között "Az év alaptőke-emelése" kategóriában élen végzett AutoWallis Nyrt., "Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója Prémium kategóriában" első helyezettje, a Masterplast Nyrt., a "Kibocsátói transzparencia mid-cap díj" idei győztese, a Graphisoft Park Nyrt., vagy "Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon", a Gloster Infokommunikációs Nyrt. is. "Az év hazairészvény-kereskedési platformja" kategória idei nyertese a legtöbb érvényes szavazat alapján a KBC Securities MobilBroker/WebBroker online kereskedési rendszere lett.

(Forrás: www.napi.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság