Nyomtatás

JP Morgan: Kulcsszint közelében a bitcoin, nagyon kell a kitörés

2021-01-18 371

Még távolabb került a kulcsfontosságú 40 000 dolláros szinttől a bitcoin árfolyama hétfőn, ami a JP Morgan stratégáinak legfrissebb elemzése szerint további esést hozhat magával.

A kriptodeviza számára kockázatot jelentenek az swing-traderek vagy trendkövető befektetők, kivéve, ha az árfolyam hamarosan át tudja törni a 40 000 dolláros szintet – áll az elemzésben. A JP Morgan elemzői hozzáteszik, hogy a határidős bitcoin ügyletek, illetve a 22,9 milliárdos Grayscale Bitcoin Trust iránti kereslet segíthet majd meghatározni a bitcoinnal kapcsolatos kilátásokat.

A Grayscale Bitcoin Trustba történő tőkebeáramlásnak fenntarthatóan napi 100 millió dollár felett kellene maradnia a következő napokban és hetekben, hogy egy ilyen kitörés megtörténjen.

A bitcoin grafikonján az látszik, hogy a történelmi csúcs után látott korrekciót követően az árfolyam egy beszűkülő alakzatba érkezett meg. Ha ebből az alakzatból lefelé törne ki az árfolyam, akkor jelentősen elromlana a technikai kép és potenciálisan az 50 napos mozgóátlag alá is kerülhet az árfolyam.

A JP Morgan stratégái szerint a bitcoin november végén is nagyon hasonló helyzetben volt, csak akkor a 20 000 dolláros szint áttörése volt a terítéken. Az elemzésben kiemelik, hogy az intézményi befektetői részvétel jelentős szerepet játszott a kriptodeviza legutóbb ralijában.

A trendkövető traderek miatt tovább eszkalálódhat a múlt heti korrekció és a lendület természetes módon lecsenghet március végéig, ha a Bitcoin árfolyama nem tör ki 40 000 dollár fölé - írták.

(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság