Nyomtatás

Orbán bejelentése: Az átlagfizetés mértékéig engedik el a 25 évnél fiatalabbak adóját

2021-01-15 515

Novák Katalin miniszter már számolja, hol legyen a határa a 25 alatti fiatalok SZJA-mentességnek. Az átlagfizetésig érdemes megadni a teljes adókedvezményt - jelentette ki Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban. “Népi kölykök vagyunk, van népismeretünk” - fogalmazott a miniszterelnök a gazdasági válságkezelés kapcsán.

Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában, amikor a járvány miatti magyar gazdasági válságkezelésről beszélt, akkor jelentette be, hogy elengedik a 25 év alatti fiatalok szja kötelezettségét. Mint mondta, megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését, egy heti nyugdíjjal lesz több a februári borítékban. A másik elem a valaha volt legnagyobb lakásfelújítás és otthonteremtési program.

“Egy építőkocka hiányzik, Varga Mihály pénzügyminiszterrel nehéz tárgyalásai vannak”, de azt eldöntötték: legkésőbb 2022 január elsejétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a huszonötödik életévüket, teljes szja-mentességet adnak. Ez 130-150 milliárd forintba fog kerülni - mondta a miniszterelnök, aki fontosnak érzi, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak “egy komoly lehetőséget”.

Novák Katalin családügyekért felelős miniszter már számolja, hol legyen a határ. Az átlagfizetésig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiatalok számára - jelentette ki. A lengyeleknél ez sikeres volt. “Ezzel az egész válságkezelő rendszerünk kerek lesz” - tette hozzá Orbán Viktor.

Több munkahelyet hoznak létre, mint amennyit a vírus tönkretett

Túlzottan optimista-e a miniszterelnök, ami a gazdasági válságkezelést illeti? - kérdezte Nagy Katalin a műsorban, mire Orbán Viktor azt mondta, nemcsak annyi munkahelyet fognak létrehozni a járvány után, amennyit a vírus tönkretett, hanem többet. “Ez nem egy alaptalan elképzelés” - mondta, felidézve a 2010-es sikeres válságkezelést. A miniszterelnök vállalja a felelősséget, “de ha ő van is a fényben”, mindez az optimizmus nemcsak a személyes véleménye, nagyon sokan vannak a kormány mögött, különböző szakmai stábok - mondta.

Mégiscsak “népi kölykök vagyunk, van népismeretünk” - fogalmazott Orbán Viktor arra, hogy a döntéseik mögött az ország, az emberek ismerete ott van, “ami kulcskérdés” szerinte.

A teljesítmény benne van a magyarokban - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a magyar emberek akkor kezdenek együttműködni, ha van adócsökkentés.

(Forrás. www.atv.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság