Nyomtatás

Újabb nagy bejelentést tett a Masterplast: Európa második legnagyobb üvegszövet gyártója lesz

2021-01-11 536
A múlt év végén közzétett rekordméretű egészségipari beruházás bejelentése után újabb fejlesztést indít a Masterplast. Szabadkán 7,6 millió eurós (~ 2,73 milliárd forint) beruházással erősíti tovább üvegszövet termelését, ami az éves kapacitása alapján Európa második és a világ harmadik legnagyobb üvegszövet gyártójává teszi a magyar vállalatot. A projekt finanszírozása saját forrásokból és egy mintegy 3 millió euró összegű, vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg - derül ki a BÉT-en közzétett közleményből.
A döntő részben német technológiára épülő új gépekkel mintegy negyedével bővülhet az üzem kibocsátása, ami a második legnagyobb üvegszövet gyártóvá teszi a magyar vállalatot Európában. A beruházásban helyet kapott a meglévő géppark korszerűsítése is, ami javuló minőséget, hatékonyabb gyártást és eredményesebb működést tesz lehetővé - olvasható a cég közleményében.

A szabadkai gyártóbázis fejlesztése több célt is megvalósít.

  • A 25 százalékos üvegszövet termelési kapacitásbővülés nagyobb hányadát új német gyártógépek üzembe állításával érik el, amelyekkel prémium termékeket fogja előállítani a vállalat.
  • Az elmúlt években összegyűjtött gyártói tapasztalat alapján a meglévő géppark modernizálása is megtörténik.
  • A technológiai fejlesztésekkel és új kiegészítő gépek beszerelésével javul a minőség és a termelési hatékonyság, valamint bővül a termékszortiment is.
  • Az új konfekcionáló egység és a szélesebb körű logisztikai szolgáltatások igényesebb piacok egyedi igényű kiszolgálását is lehetővé teszi. 

A beruházás eredményeként a forgalombővülést elsősorban prémium kategóriás termékek értékesítésével éri el a vállalat, ami magasabb eredményességet is biztosíthat. 

A kísérő építési munkálatok és az új gépek telepítése 2021 nyarán várhatóan befejeződik, az új eszközök 2022 év elejétől állhatnak termelésbe. 

Az így létrejött 150 millió négyzetméteres évenkénti kapacitása Európa második, a világ harmadik legnagyobb üvegszövet gyártójává teszi a magyar vállalatot.

Az üvegszövet gyártást a homlokzati hőszigetelő rendszerek divízióba sorolja a vállalat, amely jelenleg a cég legnagyobb súlyú iparága (2020 első 9 hónapjában a teljes bevétel 47 százalékát adta).  

A teljes cikk: Újabb nagy bejelentést tett a Masterplast: Európa második legnagyobb üvegszövet gyártója lesz

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság