Nyomtatás

Nyílt levélben kérik a techguruk, hogy a Chat GPT-4-nél egy ideig ne építsenek erősebb mesterséges intelligenciát

2023-03-30 2364

Elon Musk, Steve Wozniak, Yoshua Bengio és más, techszférában jelentős emberek írtak alá egy olyan nyílt levelet, amelyben hat hónapos szünetet kérnek a Chat GPT-4-nél erősebb új mesterségesintelligencia-eszközök kifejlesztésében, írja a Wall Street Journal.

Ez a hat hónapos, vagy szükség szerint hosszabb moratórium időt adna az iparágnak arra, hogy biztonsági szabványokat állítson fel a mesterséges intelligencia tervezésére vonatkozóan, és megelőzze a lehetséges ártalmakat. Elon Musk mellett a nyílt levelet aláírta még az Apple társalapítója, Steve Wozniak, a Stability AI vezérigazgatója, Emad Mostaque és a Humán Technológiáért Központ alapítói, Tristan Harris és Aza Raskin is.

A levél célja nem a mesterséges intelligencia fejlesztésének leállítása, de felszólítja a vállalatokat, hogy átmenetileg állítsák le a GPT-4-nél erősebb rendszereket. A Chat GPT-4-et a Microsoft által támogatott OpenAI adta ki ebben a hónapban. A technológia következő generációjával még nem indult meg a kísérletezés. A GPT-hez hasonló technológiákról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

I Forrás: telex.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság