Nyomtatás

Folytatódik a TikTok elleni hadjárat

2023-03-14 2474

Belgium is beállt a sorba és megtiltja a TikTok használatát a kormányzati telefonokon. A belga kormány azzal indokolta bejelentését, hogy az alkalmazás használatával kapcsolatban több kiberbiztonsági, magánélet védelmi és a félretájékoztatási aggály is felmerült.  

Az ország miniszterelnökének pénteki bejelentése szerint a kínai tulajdonban lévő videómegosztó alkalmazást egyelőre ideiglenesen, hat hónapra tiltják le a belga szövetségi kormány tulajdonában lévő vagy általa finanszírozott eszközökön. Alexander de Croo honlapján közzétett bejegyzésben azt írta, Belgium tiltása az állami biztonsági szolgálat és annak kiberbiztonsági központjának figyelmeztetésein alapul, amelyek szerint az alkalmazás képes felhasználói adatokat gyűjteni és manipulálni a hírfolyamot és a tartalmat.

A TikTok később úgy reagált a hírre, hogy „csalódott a felfüggesztés miatt, ami a vállalatról szóló félretájékoztatáson alapul, továbbá szeretnének találkozni a tisztviselőkkel, hogy minden kérdésre válaszolva helyre tegyék a tévhiteket a vállalattal kapcsolatban”.

A TikTok tulajdonosa, a kínai ByteDance már 2020-ban áthelyezte székhelyét Szingarpúrba, hogy elhatárolódjon kínai gyökereitől, mondván, anyavállalatát Kínán kívül jegyezték be és globális intézményi befektetők a többségi tulajdonosa.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió három fő intézménye, valamint Dánia, Kanada és az Egyesült Államok is arra utasította az alkalmazottait, hogy távolítsák el az alkalmazást a hivatalos ügyintézésre használt eszközökről.

I Forrás: itbusiness.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság