Nyomtatás

Ki áll a ChatGPT mögött?

2023-02-13 1870

2022. november 30-án indította útjára a ChatGPT alkalmazást Sam Altman, az OpenAI vezetője, aki a Szilícium-völgyben már jól ismert recept szerint otthagyta egyetemi tanulmányait, hogy a saját projektjén dolgozzon, bár az eltűnt a süllyesztőben.

Az Open AI, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat San Franciscóban alakult meg 2015-ben, és a vállalat nevéhez köthető a ChatGPT megalkotása. A Szilícium-völgy „nehézemberei” támogatták pénzügyileg a vállalat létrejöttét, köztük Elon Musk, Peter Thiel és Reid Hoffman is.

Megalakulása óta hatalmas érdeklődés övezi az OpenAI szöveggeneráló mesterséges intelligenciáját, a ChatGPT-t, amely a programozástól a prédikációig nagyon széles alkalmazási területen nyújt meggyőző vagy legalábbis érdekes teljesítményt. Nagy fordulatot jelentett a Microsoft bejelentése is, amely szerint a ChatGPT tudását hamarosan integrálják az internetes keresőjükbe, a Bingbe. 

A teljes cikk: Ki áll a ChatGPT mögött?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság