Nyomtatás

KRÉTA-ügy: Aggasztó a kiszivárgott forráskód, de arra utal, hogy a hekkerek nem mindenhez fértek hozzá

2022-11-12 2783

Ahogy szerdai cikkünkben írtuk, a fejlesztőcégnél már szeptemberben tisztában voltak azzal, hogy illetéktelen behatolás történt. A cég nem reagált a megkereséseinkre, így hivatalos megerősítést erre nem kaptunk. Nem sokkal cikkünk megjelenése után azonban ez is megérkezett, igaz, váratlan helyről: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az aznapi kormányinfón a Telex kérdésére elismerte, hogy a kormány már szeptemberben, „a történtek után néhány nappal” értesült a KRÉTA-t ért sikeres támadásról.

Gulyás azt is elmondta, hogy „nem tudjuk, hogy hol történt mulasztás, és elkerülhető lett volna vagy sem”, de már folyik a vizsgálat ezek megállapítására. (Az nem volt világos, hogy ez a vizsgálat még akkor indult, és maga a kormány vagy valamilyen háttérintézménye vizsgálódik, vagy pedig az első cikkünk után indult adatvédelmi hatósági vizsgálatra utalt ezzel.)

Gulyás Gergelynek a KRÉTA-üggyel kapcsolatos kérdésekre adott válaszait külön videóban is összevágtuk:

A teljes cikk: KRÉTA-ügy: Aggasztó a kiszivárgott forráskód, de arra utal, hogy a hekkerek nem mindenhez fértek hozzá

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság