Nyomtatás

Lecsapott a sötét oldal: 1,2 millió felhasználó bankkártyaszáma és lakcíme szivárgott ki

2022-10-12 3475

Az internet sötét oldalán működő piactér nem is olyan régen, 2022 júniusában indult el, akkor első népszerűsítő akciójuk keretében csupán néhány ezer kártyaadatot szivárogtattak ki, mostani akciójuk azonban már sokkal nagyobb volt.

Több mint 1,2 millió felhasználó adatai szivárogtak ki a napokban a BidenCash néven ismert dark webes portálon – számolt be a hírről a Bleeping Computer. A portál mostani szivárogtatása az All Worlds Cards 2021. augusztusi akciója óta a legnagyobb. A napokban a felületet egy DDoS-támadás érte, erre reagáltak a működtetők azzal, hogy kiadták a bárki számára ingyenesen hozzáférhető, 1 millió 221 ezer 551 hitel- és bankkártyaadatot tartalmazó listát. A portálon a következő adatokat tették nyilvánossá:

  • kártyaszám,
  • lejárati dátum,
  • CVV-szám,
  • a tulajdonos neve,
  • a bank neve,
  • a kártya típusa, státusza és osztálya,
  • a kártyabirtokos városa, lakcíme és irányítószáma,
  • valamint a kártyához csatolt e-mail-cím és telefonszám.

Öröm az ürömben, hogy a több mint 1,2 millió adat közül a jelek szerint „csak” 350 ezer kártya lehet ténylegesen veszélyben. A szivárogtatást elsőként az olasz székhelyű D3Labs kutatói vették észre, kiknek beszámolója szerint az ellopott adatok jelentős része az Egyesült Államokból és Indiából származik, azonban a világ minden táján, így Európa teljes területén és Magyarországon is találtak érintetteket.

Mint arról az Index is beszámolt, legutóbb a Revolut elnevezésű online bankolással, pénzváltással és pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó alkalmazást hekkelték meg, minek következtében 50 ezer felhasználó adatai kerültek rossz kezekbe.

I  Forrás: index.hu

 
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság