Nyomtatás

Bűnösnek vallotta magát az Apple üzleti titkait ellopó kínai férfi

2022-08-26 2692

Bűnösnek vallotta magát az Apple korábbi mérnöke, akit azzal gyanúsítanak, hogy üzleti titkokat lopott el a cég önvezető autófejlesztési programjáról. Az amerikai szövetségi ügyészek azt állították, hogy Xiaolang Zhang letöltötte az Apple önvezető áramköri lapjának tervét, majd egy kínai önvezető autókat gyártó vállalkozásnál szeretett volna elhelyezkedni, aminek érdekében helyet foglalt magának egy Kínába tartó repülőjáratra. Mielőtt azonban a gépre felszállhatott volna, letartóztatták.

Az Xpeng nevű kínai elektromosautó-gyártó - melyhez Zhang közvetlenül az Apple-től való távozását követően próbált csatlakozni - közölte, hogy nem állnak vitában az Apple-lel a férfi ügye kapcsán, s abban semmilyen szinten nem érintettek.

Xiaolang Zhang amúgy a per kezdetén még ártatlannak vallotta magát, de mint kiderült, hétfőn vádalkut kötött az ügyészséggel. Ennek fényében az évek óta húzódó ügyben végre ítéletet hirdethetnek, erre előre láthatóan novemberben kerül sor. Az alkukötéséről szóló híreket a kínai férfi ügyvédje is megerősítette, azonban többet nem árult el az ügyről. Mint ahogyan az Apple és az amerikai igazságügyi minisztériuma sem szeretett volna reagálni az üggyel kapcsolatos megkeresésekre.

Az ügy másik vádlottja, Jizhong Chen – aki szintén az Apple mérnöke volt –továbbra is ártatlannak vallja magát, az ő bírósági tárgyalására augusztus 29-én kerül sor.

| Forrás: totalcar.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság