Nyomtatás

Átadták Magyarország első mesterséges intelligencia tanszékét

2022-05-10 3541

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai karán hétfőn átadták Magyarország első - a magyarországi Bosch csoport támogatásával és partnerségével létrehozott - mesterséges intelligencia ipari tanszékét.

 Az ELTE-Bosch mesterséges intelligencia tanszéken zajló kutatások hozzájárulnak egyebek mellett az önvezető járművek, az ipari automatizáció, a gépi látás és az emberi agyműködést egyre jobban leképező neurális rendszerek fejlesztéséhez. A megnyitón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a felsőoktatás megújításáról szólva kiemelte annak jelentőségét, hogy az ipar, illetve a közös kutatás-fejlesztés megjelenjen az egyetemeken.

Mint mondta, az ELTE és a Bosch csoport együttműködésének keretében az egyetem közvetlenül is bekapcsolódhat az ipari innováció nemzetközi folyamataiba, miközben a vállalat kutatás-fejlesztési tevékenysége számos eredménnyel bővülhet. A miniszter felidézte, hogy számos konstrukció segíti az innovációs ökoszisztéma kialakítását, hatékonyságának növelését, a miniszter ezek között említette a többi között a nemzeti laboratóriumok, a kompetencia központok és a science parkok (innovációs központok) létrehozását.

A teljes cikk: Átadták Magyarország első mesterséges intelligencia tanszékét

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság