Nyomtatás

Sokba kerül a Facebooknak, hogy lekapcsolták Oroszországban

2022-03-07 2268

Naponta nagyot bukik a világ legnagyobb közösségi hálózata, miután Oroszországban elérhetetlenné vált a felhasználók számára. Pontosan mennyit?

A Facebooknak mintegy 66 millió felhasználója van Oroszországban a Statista szerint. Legutóbbi éves jelentésében az adatelemző cég azt írja, hogy a platform tavaly felhasználónkként 19,68 dollárt keresett Európában, tehát az orosz lekapcsolással nagyjából 3,6 millió dollárt veszít naponta, ami évente 1,3 milliárd dollár, írja a Forbes.com.

Ez a Facebook anyavállalata, a Meta éves bevételének kicsivel több, mint egy százaléka. A Meta ugyanis 2021-ben 117,9 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

A Facebook mellett más közösségi hálózatok is igyekeztek visszaszorítani az Ukrajna elleni invázióról szóló félrevezető információkat, ezzel összetűzésbe kerültek Oroszországgal. Már korábban is korlátozta Oroszország a Facebookhoz való hozzáférést, amikor a platform elkezdte fact-check címkékkel ellátni az orosz állami média egyes posztjait, majd le is tiltott bizonyos csatornákat, például a Sputnikot vagy az RT-t.   

I  Forrás: forbes.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság