Nyomtatás

Legalább három dologra jó a kriptodeviza háború esetén

2022-03-01 1803

A múlt héten a háború kitörése a kriptodevizák árfolyamát is a mélybe lökte, de a részvénypiachoz hasonlóan igen hamar pozitív korrekció kezdődött. Sem a részvénypiac, sem a kriptók esetében nem törvényszerű, hogy a háború tartós esést okozzon. Ám nőhet a független digitális fizetési megoldások iránti igény.

 A múlt héten a részvénypiachoz hasonlóan a kriptodevizák is először nagyot estek a háború kitörésének hírére, utána azonban hamar magukhoz tértek, és a hét második felében már emelkedni is tudtak. Hétfőn a részvénypiac követve újra gyengültek. Az utóbbi hónapokban eléggé erős lett a korreláció a kétféle eszköz osztály között – erről beszélt lapunk főmunkatársa, Eidenpenz József a TrendFM  rádió reggeli műsorában.

Az utóbbi időben nem voltak olyan specifikus hírek, amelyek a kriptodeviza-piacon nagyobb emelkedést okozhattak volna, mint például tavaly Elon Musk Tesla-elnök egyes nyilatkozatai vagy más intézményi szereplők megjelenése. Ezért is követhetik a kriptók jobban a részvénypiacot, amelynek viszont hosszabb távon nem feltétlenül tesz rosszat a háború.

Bármi is szomorú is, egy fegyverkezési verseny komoly megrendeléseket jelenthet az ipar számára. Németország máris százmilliárd eurós nagyságrendben növelte védelmi költségvetését.

 A teljes cikk: Legalább három dologra jó a kriptodeviza háború esetén

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság