Nyomtatás

Mobilokról zsebeli be a banki adatainkat a Medusa vírus

2022-02-09 904

A Medusa nevű mobilvírus már Európába is betette a lábát, és elsősorban banki adatokat próbál kifürkészni.Továbbra is sok problémát és kárt okoznak azok az androidos trójai programok, amelyek banki alkalmazásokat vesznek célba, és igyekeznek minél több bizalmas adatot összegyűjteni a fertőzött eszközökről. Ezek egyike a Medusa. Ugyan nem egy teljesen új károkozóról van szó, de a ThreatFabric mégis egy részletes kutatást végzett a mobilvírus kapcsán. Ennek pedig az az oka, hogy a szerzemény az elmúlt hónapokban egyre nagyobb lendülettel kezdte fertőzni az androidos okostelefonokat és táblagépeket, ráadásul mind több régióban.

A Medusa (vagy más néven TangleBot) jelenleg elsősorban Észak-Amerikában és Európában szedi az áldozatait. Kompromittált androidos alkalmazások révén kerül fel a készülékekre, majd azokon - az operációs rendszer egyes szolgáltatásaival történő visszaélésekkel - elkezd kémkedni. Különösen a Kisegítő (Accessibility) szolgáltatások iránt mutat fokozott érdeklődést, amik révén meglehetősen nagy hatalomra tesz szert. Alkalmassá válik a felhasználó által bevitt adatok kémlelésére (hasonlóan ahogy a számítógépeken a billentyűzetfigyelők), valamint képes audió és videó alapó kémkedésre, akár streamelt módon is. Mindezek mellett fogadja a terjesztői által kiadott parancsokat, amelyeket rögtön végrehajt.

A teljes cikk: Mobilokról zsebeli be a banki adatainkat a Medusa vírus

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság