Nyomtatás

Hogyan készüljünk fel a jövőre?

2021-09-30 1067

Az adatnyilvántartás és a folyamatok automatizálása után a humánerőforrás-menedzsment a digitalizáció következő szintjére lép, és egyre erőteljesebben alkalmazza a mesterséges intelligencia (MI) nyújtotta lehetőségeket. A mesterséges intelligencia alkalmazásának előnyei a HR-ben kiemelten jelentkeznek.

A hazai munkaerőpiacon is egyre erősebb igény jelentkezik a szakmai kompetenciák mellett korszerű digitális ismeretekkel is rendelkező munkavállalókra. Ehhez naprakész ismereteket oktató felnőttképző intézményekre is szükség van. Számos munkáltató felismerte, hogy érdemes befektetnie a munkavállalók oktatásába, az adott cég igényeihez illeszkedő, speciális képzésekbe. Az így létrejövő vállalati akadémiák és mentorprogramok révén a cég maga képzi a munkavállalóit, így gyors, megtérülő eredményként az ismeretek azonnali alkalmazásának készségével felvértezett munkavállalók állnak rendelkezésre.

Ma a legjobb tehetségek felvétele és megtartása is komoly munkát igényel a HR-csapatoktól. A HR-nek a toborzási, a képzési, az adminisztrációs feladatok terén, és végső soron a munkavállalók minél hosszabb ideig történő megtartása érdekében kiemelkedő munkavállalói élményt kell biztosítania. Ennek érdekében a HR-szakmának modern digitális ismeretekkel kell rendelkeznie. Emellett a cégvezetés stratégiai partnerévé válik és az üzleti eredményeket támogató HR-riportokat kínál.

Az MI erősíti a toborzást, a munkáltatói márkaépítést, a munkavállalói élményt, és a napi rutin HR-feladatok ellátását is. A prediktív HR-analitika képes értékelni a korábbi adatokat, és alternatív lehetőségeket kínál fel a hatékonyság és az üzleti eredményesség javításához.


A teljes cikk: Hogyan készüljünk fel a jövőre?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság