Nyomtatás

Magyarország kibertámadás alatt! - Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője

2021-07-20 920

Magyarország kibervédelme 2015. október 1-én gyökeresen átalakult a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI), azaz az állami és önkormányzati szervek elektronikus információs rendszerei védelmét támogató szervezet megalakulásával. Ezzel a korábbi heterogén struktúrát egy átlátható hierarchia váltja fel.  Az új szervezet feladatköre több funkcióval is bővült, amelyek az állami szereplők működését támogatják és felügyelik.

A támadások folyamatosak, mégis csendesen zajlanak. A kibertérben állnak helyt kollégáival, miközben az is lehet, hogy olykor mi is fejfájást okozunk nekik figyelmetlen felhasználóként.
Hogyan bírkóznak meg ezzel és mit tesznek a védelem érdekében? Milyen intézkedéseket, eszközüket kell hadrendbe állítani Magyarország adatbiztonságáért? Va-e olyan, hogy nyugodt hét és ha nincs, akkor mennyire stresszes a kibervédelemben dolgozók élete?

Bencsik Balázs kollégáival egyetemben névtelen és csendes szuperhősként védi az ország adatvagyonát. Nap mint nap helytállnak és egy csendes háborúban veszik ki a részüket, és így lesz ez...holnap is.  

Gundel Takács Gábor beszélgetését Bencsik Balázzsal, a Nemzeti Kiberintézet vezetőjével itt lehet meghallgatni >>

 

I Forrás: holnaptortent.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság