Nyomtatás

A világjárvány felgyorsította a digitális átalakulást

2021-05-10 693

A koronavírus-járvány miatt jelentősen felgyorsult a digitális átalakulás üteme – állapítja meg a Microsoft és az Economist Intelligence Unit tanulmánya.

A tanulmány szerint az átalakításokban élenjáró szervezetek 72 százaléka azt mondja, hogy a világjárvány felgyorsította digitális útjukat – írja a Computerworld. A Microsoft szerint ez a magas arány arra utal, hogy a digitális átalakulás a vezető vállalatok által felkarolt dologból minden ágazatban kötelezővé vált. „A digitális átalakulás fogalmát korábban versenyelőnynek tekintették. Ma már az üzleti rugalmassághoz van rá szükség” – mondta Deb Cupp, a Microsoft alelnöke.

A válaszadók 50 százaléka szerint a felhőalapú számítástechnika volt a legkritikusabb eszköz az átalakulási útjuk során. Az 57 százalék pedig azt mondta, hogy a hatékonyság és a termelékenység növelése meghatározó tényező volt abban a döntésükben, hogy többet fektessenek be a digitális eszközökbe.

„Ez lehetőséget teremtett az ügyfeleknek, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan tudnak nemcsak agilisabb környezetbe költözni a felhőben, hanem hogyan jutnak adatokhoz, hogy jobb döntéseket hozhassanak” – mondta Cupp.

(Forrás: www.uzletem.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság