Nyomtatás

220 "kiberfegyveres biztonsági őrt" képeznek ki, hogy védjék a tokiói olimpiát

2021-01-07 720

Az idei év legnagyobb sporteseménye lehet – ha lesz – a nyári tokiói olimpia és paralimpia, amit ennek megfelelően védeni is kell, például a kibertámadásoktól.

Az esetleges orosz beavatkozástól tartva 220 etikus hackert képeznek ki hamarosan, akiknek az lesz a feladatuk, hogy megvédjék a nyári tokiói olimpia és paralimpia eseményeit – írta az Inside The Games. A szervezők úgy vélik, hogy megismétlődhet a 2018-as incidens, amikor orosz hírszerzők kibertámadást indítottak a phjongcshangi téli játékok megnyitója ellen.

A kibervédelemmel foglalkozó brit kormányügynökség szerint az orosz katonai hírszerzés már meg is kezdte felderítő akcióját, melynek célja, hogy a játékok számítógépes rendszereiben talált gyengepontok kihasználásával szabotálhassák a nyári olimpiát.

A szakértők szerint a kibertámadások elleni védekezést nagyban hátráltatja a koronavírus-járvány, illetve azzal együtt bevezetett home office munkavégzés: az érintettek ugyanis a saját, otthoni eszközeiket is felhasználják a munkához, ezek a készülékek viszont nem rendelkeznek olyan fokú biztonsággal, mint a céges hálózaton kommunikálók. Ez pedig csábító lehetőség a hackerek számára.

(Forrás: www.hvg.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság