Nyomtatás

Letartóztatták John McAfee-t, az egyik legnépszerűbb vírusirtó szülőatyját

2020-10-07 944

Letartóztatták John McAfee kiberbiztonsági szakértőt és kriptopénz-gurut Spanyolországban. Az amerikai hatóságok csalás és adóelkerülés miatt körözték, a mediterrán ország valószínűleg ki fogja adni a vállalkozót az Egyesült Államoknak - írja a TechCrunch.

Az amerikai tőzsdefelügyelet, az SEC azzal vádolja McAfee-t, hogy 23,1 millió dollárnyi kriptodevizát fogadott el különféle ICO-k reklámozása miatt, de azt nem tüntette fel, hogy fizetik a reklámokért. Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) emellett több adóelkerülési vádat is felhozott ellene.

A vállalkozó akár börtönbe is kerülhet: összesen tíz vádpontot állított ellene a DOJ, ebből 5 vádpont esetén 5 éves börtön, 5 vádpont esetén 1 éves börtön a maximum kiszabható büntetés.

A DOJ azt külön tisztázta, hogy nem találtak semmi összefüggést McAfee mostani ügye és a nevét viselő vírusirtó közt. John McAfee már a '90-es években kiszállt a McAfee vállalatból. 

(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság