Nyomtatás

Ellophatták a legnagyobb indiai e-kereskedelmi cég összes ügyféladatát

2020-09-02 1310

Állítólag feltörték a Paytm Mall, az egyik legnagyobb indiai online kereskedelmi platform teljes ügyféladatbázisát egy bennfentes segítségével – írja az Indian Express. A hackertámadást egy Cyble nevű globális kiberbiztonsági cég észlelte és adta először hírül.

A hacker mindössze 10 ethereum (kb. 1,25 millió forint) váltságdíjat kért az adatokért, melyet állítólag kifizetett az online áruház. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen ügyféladatok kerültek a kezébe, de a kiberbiztonsági vállalat szerint a "teljes ügyféladatbázishoz" hozzáfért a kiberbűnöző.

A támadást egy magát John Wicknek nevező hacker hajtotta végre, akit egy Paytm Mall alkalmazott is segíthetett a cégen belülről. John Wick kifejezetten indiai cégeket támadott eddig, mivel ezek a vállalatok kevésbé hezitálnak a váltságdíjak kifizetésén. 

A Paytm Mall tagadja, hogy a támadás megtörtént volna és arról biztosították az ügyfeleiket, hogy minden személyes adatuk biztonságban van.  

(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság