Nyomtatás

Komoly bejelentés Elon Musktól: indulhat az agy és a számítógép összekapcsolása

2020-08-31 1221

A Neuralink nevű vállalkozás csupán néhány éve dolgozik azon, hogy összekapcsolhassa az emberi agyat a számítógépekkel, de már tavaly is látható eredményt tudtak felmutatni. Napokra vagyunk az újabb bejelentéstől.

Elon Musk júliusban közölte, hogy augusztus 28-án kiderül, hogy áll a Neuralink. A vállalat célja létrehozni az agy-számítógép összeköttetést biztosító interfészt. A 2016 óta zajló projekt már eddig sem zajlott eredménytelenül: tavaly bemutattak egy egeret, melynek agyába az általuk fejlesztett eszközt ültették – az képes információt kiolvasni az élőlény agyából.

A Neuralink atyja nemrég egy Twitter-bejegyzésben azt ígérte, a rendszer képes lesz közvetlenül az agyba sugározni a zenét. De azt is álltja, képes lesz szabályozni a szervezet hormonszintjét, enyhítve ezzel többek között a szorongást.

A szerkezetet a későbbiek során a fül mögé lehetne beültetni, amelyből elektródákat vezetnének az agyba. Az N1 nevű chipet a tervek szerint egy egyszerű iPhone-os alkalmazással is irányítani lehet majd.

(Forrás: www.hvg.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság