Nyomtatás

Kiderült: Semmi értelme vírusirtó programot venni a Windows-okra

2020-08-19 1283

Első hallásra talán meglepő - bár korábbi tesztek tükrében teljesen érthető - konklúzióval zárult egy brit biztonsági cég vírusirtó-tesztjének legfrissebb iterációja. Az SE Labs vizsgálatának eredményei szerint ugyanis teljesen értelmetlen komoly pénzért vírusvédelmi csomagot venni a Windows-zal működő gépekre, mert azzal leginkább csak rontani lehet azok biztonságán.

Ennek oka, hogy a teszt szerint a Windows-ok beépített kártevőirtója, a Microsoft Defender szinte tökéletes védelmet nyújt a gépek számára, amin fizetős társai leginkább csak rontani tudnak. A redmondi vírusirtó ugyanis a vizsgálatban 100%-os bizonyossággal volt képes a fenyegetéseket felismerni, miközben nem küldött hamis riasztásokat a veszélyt nem jelentő programokra.

Erre az eredményre rajta kívül egyedül a Kaspersky biztonsági csomagja volt képes, minden más társa azonban csak nála rosszabb eredményt produkált. Ezek közül a Symantec, az F-Secure és McAfee alkalmazásai voltak a legjobbak, de ezek is vagy csak részben voltak képesek felismerni a valós fenyegetéseket, vagy olyan programokat is annak azonosítottak, ami valójában ártalmatlanok voltak.

A legrosszabb eredménnyel a felmérésben a Comodo, az Avira és a G-Data megoldásai szerepeltek, de a Sophos, az Avast és az AVG vírusirtójának eredménye is elmaradtak az ideálistól. A tesztről és a biztonsági csomagokról bővebb információkat az érdeklődők itt tudnak olvasni.

(Forrás: www.pcforum.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság