Nyomtatás

Egyre népszerűbbek a háromnál több hálószobás új építésű lakások

2022-05-11 655

Napjainkban az új építésű ingatlanpiacon a vevői preferenciák átalakulását tapasztalhatjuk. A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport által megrendelt Ingatlan.com kutatásból kiderült, hogy az elmúlt egy évben a 13. kerületi vásárlói érdeklődés a 70-139 m2-es ingatlanok iránt nagyobb arányban nőtt, mint az egyéb méretkategóriákban. Mindez a pandémiás időszak során megváltozott lakóhellyel kapcsolatos igényekkel, valamint a családokat segítő állami ösztönzők hatásával is magyarázható.

Az elmúlt időszakban sokan újragondolták lakhatásuk minőségét. A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport által megrendelt Ingatlan.com kutatás szerint a 13. kerületi újépítésű ingatlanpiacon az idei évben 3 százalékkal nőtt az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma a tavalyi évhez viszonyítva, míg a 70-139 négyzetméteres kategóriában 6 százalékkal bővült a keresőtábor.

Ha a lakáspiac utolsó békeévének számító 2019-es első negyedévéhez viszonyítjuk az idei évet, akkor a 70-139 m2 közötti méretkategóriában az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma 7 százalékkal nőtt a kerületben.

A környék változásának, alakulásának hatására egyre népszerűbb a Vizafogó városrész, amely a 13. kerület egyik legzöldebb, infrastrukturálisan folyamatosan fejlődő területe. Ennek egyik látványos példája a nagyobb, akár több százas lakásszámú társasházi projektek megjelenése a főváros különböző kerületeiben. Kuriózumként említhető a XIII. kerületi Duna-part közelében megvalósuló Duna Terasz Grande beruházás, amelyben összesen 790 lakás épül egyszerre, egy időben.

A családok egyre növekvő helyigényére válaszul a fejlesztő előtérbe helyezte a magasabb szobaszámú, tágasabb, nagyobb terasszal rendelkező lakások építését. A változatos alaprajzi elrendezéssel épülő 3-4-5 szobás lakáskínálat elsősorban azon családoknak kedvez, akik zöld, nyugodt, átmenő forgalomtól mentes, vízközeli környezetre vágynak és minden gyerek számára 1-1 saját szobát szeretnének, ezen felül kiemelten fontos számukra a fenntarthatóság (BB, vagy AA energiaosztályú lakások).

“Nem csak a szobaszámok, a lakás, illetve teraszméretek tekintetében szeretnénk kedvezni a családoknak. A nagy egybefüggő zöld terek és a belső játszóterek, valamint szabadidős lehetőségek is mind segítik az összetartó lakóközösségek kialakítását, így olyan közös használatú tereket hozunk létre a beruházásban, mint a grill-, jóga- és napozóterasz, valamint lehetőség lesz közösségi sporteszközök használatára is” - emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezetője.

I Forrás: D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság