Nyomtatás

Tovább emelkedtek a négyzetméterárak Budapesten

2022-01-24 544

14,5 százalékkal nőttek az árak tavaly, a legdrágább városrészben már 2,2 millió forintos átlagárat kérnek a fejlesztők négyzetméterenként. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest majdnem kétszer több új lakás kivitelezése kezdődött el 2021 utolsó negyedévében a fővárosban, derült ki az Otthon Centrum ingatlanpiaci elemzéséből, amely az éves áremelkedési szintre is kitért.

Tavaly 14,5 százalékkal nőttek az árak, a legdrágább városrészben már 2,2 millió forintos átlagárat kérnek a fejlesztők négyzetméterenként. Soóki – Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője a projektfelmérésről szólva kiemelte, hogy az utolsó negyedévben Budapesten összesen 390 beruházás volt folyamatban, melyekben 29,6 ezer lakás épült.

Mint mondta, a projektek száma 10,6 százalékkal, a lakások száma pedig 6,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint a 2020-as év hasonló időszakában, ami nyilvánvalóan a pandémia okozta sokkal, a beruházók és kivitelezők kivárásával magyarázható.

A lakásállomány 30 százaléka, 8 850 lakás csak tervezett volt decemberben, ami 16 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a felmérés időpontjában a lakásállomány ötödét (20,6 százalékot), összesen 6 107 szabad lakást kínáltak megvételre a fejlesztők, és ez az arány már 0,6 százalékkal magasabb volt az egy évvel ezelőtti értéknél.

A teljes cikk: Tovább emelkedtek a négyzetméterárak Budapesten

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság