Nyomtatás

Újra árstoprazziát tartottak, a visszaeső boltok bezárásra is számíthatnak

2023-05-23 1026

A kormány nem hagyja, hogy a nehéz időkben a boltok nyerészkedjenek a családokon – jelentette ki a kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján az árstopellenőrzések kapcsán. Szentkirályi Alexandra azt mondta: az első árstoprazzia esetében lassan eléri a 350 millió forintot a kiszabott bírság összege, a második árstoprazzián pedig legalább 110 esetben találtak jogsértést.

2021 őszén vezette be az árstopot a kormány egyes alapvető élelmiszerekre. Ezek voltak többek között a kristálycukor, liszt, napraforgóétolaj, sertéscomb, csirkemell, valamint a tej.

2022 novemberében bővült a lista: bekerült az ársapkás termékek közé a tojás és a burgonya is. Összesen nyolc alapvető élelmiszer esetében van megszabva a maximális ár, aminél drágábban nem árulhatják azokat, és más szabályok is vannak, amiket több kereskedő is megpróbált kijátszani. Például azzal, hogy nem rakják ki a polcokra a hatósági áras termékeket, a raktárakban halmozták fel azokat, ez pedig egyes helyeken áruhiányhoz vezetett.

A teljes cikk: Újra árstoprazziát tartottak, a visszaeső boltok bezárásra is számíthatnak

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság