Nyomtatás

Télre csődközeli állapotba kerülhetnek a plázák kiskereskedői

2022-08-16 1180

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára úgy véli, megszületett a tökéletes recept a katasztrófához, legalábbis a plázákban üzlethelyiséget bérlők számára biztosan. A recept nem más, mint a valóság: emelkedő rezsi- és beszerzési árak, nyakon öntve egy jó adag forgalomcsökkenéssel.

A lakosság mellett a kiskereskedelemben dolgozók is egyre inkább aggódnak a téli rezsidíjak miatt, különösen igaz ez a plázákban üzlethelyiséget bérlőkre, esetükben a fenntartási költség már eddig is nagyon magas volt.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára, Neubauer Katalin szerint a bizonytalanság és az aggodalom napról napra fokozódik, a plázák ugyanis jelenleg nem tudják megmondani, hogy mennyi lesz az az energiaszámla az év végén, amit majd ráterhelnek a kereskedelmi egységek bérlőire, de az szinte biztos, hogy a drágulás a közös költségben is meg fog jelenni.

„Az energiakrízis csupán az egyik probléma, amivel a boltosoknak számolniuk kell, bár már önmagában ez is elég lesz ahhoz, hogy sok vállalkozás beleálljon a földbe” – hívta fel a figyelmet a Növekedés.hu-n az MNKSZ főtitkára, kiemelve, hogy az elmúlt hetek kormányzati bejelentései és a szemlátomást sűrűsödő nehézségek hatására a lakosság villámgyorsan költségtakarékos üzemmódba kapcsolt, és a „muszáj költésekre” rendezkedett be.

A teljes cikk az index.hu-n olvasható >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság